Småbruk og høns, eller hytte og hare?

Ja – det var omtrent sånn det startet, hytteprosjektet vårt. For egentlig trodde vi at vi ønsket oss småbruk. Med eplehage, høner på tunet og stort hus med plass til hele den vidunderlige familien vår. Du vet – alt det man tror småbruk er når man ikke har peiling på hvor mye jobb det er. Så midt i jakten på dette perfekte bondeaktige livet, så stoppet vi opp og stilte oss selv to viktige spørsmål:

  1. Ønsker vi oss virkelig mer jobb? Eller mer fritid?
  2. Og hvor koser vi oss mest? På hytta på Blefjell, eller i hverdagen hjemme?

Svarene på det gjorde at vi relativt umiddelbart forstod at vi burde skrote småbruksdrømmen og heller satse på hytte. Så derfra startet vi jakten på vårt paradis. 

Hyttekataloger ble bestilt, og timevis brukt for å finne noe som passet for både oss seniorer, barn, barnebarn og aller helst alle sammen på en gang. Et godt tips om du skal bygge eller kjøpe hytte, er å finne ut hva som er viktig å gjøre på hytta. For oss var det å få et stort åpent rom med god plass til stor spisestue, og mange sitteplasser. Da ble valget umiddelbart enklere. Legg til at i vårt område må hyttene ha et maks bruksareal på 150 kvadratmeter, så avgrenset valget seg ytterligere. 

Det lureste valget vi tok, var  å dra på hyttemessa på Hellerudsletta. For der fant vi drømmehytta. Ikke den vi dro for å se på, men fortsatt en Telemarkhytte. Både ungdommene og vi falt pladask for Storeble med hems. Den hadde alt vi ønsket oss og enda litt mer. Det hjalp jo også at vi møtte en utrolig hjelpsom og hyggelig selger (Axel Udland) som tok seg god tid og villig fortalte om alle mulighetene for tilpasninger. 

Fortsettelse følger!

Kjersti og Lars Christian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *